Recreatiegebied Schoonhoven
In de volksmond nog steeds Plan Schoonhoven genoemd maar onderhand is dit plan .... meer>>>
Industriegebied de Buitenvaart.
Direct gelegen aan de A37 en A28 een ideale locatie voor bedrijven ... meer>>
Natuurgebied de Oude Kene
Hier slingert ook het oude Drentse beekje het Oude Diep door dit natuurgebied... meer>>
Werkgelegenheid
Werk is de motor van de economie. Gemeentebelangen Hoogeveen vindt het percentage werkzoekenden binnen de gemeente onaanvaardbaar hoog. ...meer>>>
Veeteeltbedrijf
Gemeentebelangen Hoogeveen vindt de Agrarische sector in onze gemeente uiteraard ook van belang. ...meer>>>
Zwembad
Gemeentebelangen Hoogeveen is van mening dat in ieder geval het zwembad deel moet blijven uitmaken van het Bentinckspark ...meer>>>
Cultuur
In 2013 is een nieuwe cultuurvisie opgesteld. Die visie moet leidend zijn voor hoe wij in Hoogeveen met cultuur omgaan. ...meer>>>
Verkeer en vervoer
Hoogeveen vervult een regionale taak. Het is dus zaak dat Hoogeveen bereikbaar is voor de hele regio. ...meer>>>
Welzijnsbeleid
Wij vinden dat de gemeente veel aandacht moet hebben voor het welzijn in buurten, wijken en dorpen meer>>>
Ouderenbeleid
De vergrijzing van de samenleving blijft de komende jaren gestaag doorgaan meer >>>
Openbare orde en veiligheid
Gemeentebelangen Hoogeveen is van mening dat veiligheid niet van één partij is.
Bentinckspark
Gemeentebelangen Hoogeveen is van mening dat in de huidige financiële tijd, het Bentinckspark in een zoveel mogelijk sobere vorm voltooid moet worden ...meer>>>
plattegrond gemeente
 • Agenda

  7-9-2017 Raadsvergadering 21-9 Raadsvergadering 5-10 Raadsvergadering 19-10 Raadsvergadering 9-11 Raadsvergadering 23-11 Raadsvergadering 7-12 Raadsvergadering 21-12 Raadsvergadering
 • Mobiele bereikbaarheid

  Geacht college,

  Regelmatig verschijnen berichten in de pers dat Telefoonbedrijven zoals KPN en Vodafone niet de gewenste dekking voor mobiele telefonie leveren die mag worden verwacht door klanten van deze bedrijven.Klanten betalen immers voor het product mobiele telefonie.
  Na klachten over de slechte bereikbaarheid van B.V het alarmnummer 112 hebben TNO en het Agentschap Telecom hier onderzoek naar gedaan. Ondanks dat uit dit onderzoek wordt afgeleid dat de bereikbaarheid van dit alarmnummer in de meeste gevallen in orde zou zijn, is het nog steeds zo dat er in Drenthe hele gebieden zijn waar dit absoluut niet het geval is.

  Klanten kregen o.a. het advies om met een vaste telefoon 112 te bellen.

  Hoezo een serieus advies?

  Naar aanleiding van bovenstaande wil Gemeentebelangen Hoogeveen e.o. graag aandacht voor het volgende:

  Ook in Nieuwlande e.o. (gem. Hoogeveen en gem. Coevorden) spelen deze problemen en dit wordt ook onderkend door genoemde providers.
  Ook de hulpdiensten kunnen dit probleem onderschrijven, omdat mobiel bellen steeds belangrijker wordt, niet alleen voor de onderlinge communicatie maar ook voor het inschakelen van de hulpdiensten via het alarmnummer 112 (het P2000 veiligheidssysteem).

  Ook het inschakelen van vrijwilligers die AED apparaten moeten bedienen zou mis kunnen gaan omdat het waarschuwingsysteem hiervoor ook op mobiele telefonie is gebaseerd.

  Recent werd duidelijk dat de overheid overweegt om het landelijke sirenenetwerk vanaf 2017 mogelijk buiten werking te stellen en dat deze dienst voor noodgevallen onder andere overgenomen gaat worden door een SMS alert.

  Bereik met de mobiele telefoon is dan natuurlijk noodzakelijk. Ook moet het in noodgevallen mogelijk zijn om de hulpdiensten te bellen. Daarnaast maakt de overheid steeds vaker gebruik van services waarbij een mobiel netwerk nodig is. Denk hierbij aan het inloggen bij verschillende overheidsorganisaties via DigiD, waarbij een SMS-code verstuurt wordt.
  Als Gemeentebelangen Hoogeveen e.o. weten we ook dat de providers private partijen zijn maar in Nieuwlande e.o. speelt, door deze problemen, de veiligheid van de inwoners een rol.
  Het lijkt ons dat mensenlevens een belangrijkere rol hebben dan commerciële belangen.

  Naar aanleiding van deze zaken heeft onze fractie de volgende vragen:
  1.Deelt het college onze zorgen m.b.t. het slecht functionerende mobiele netwerk in Nieuwlande e.o.

  2.Zou het college willen onderzoeken of dit voor meer plaatsen geldt binnen onze gemeente?

  3.Zou het college hierin haar verantwoordelijkheid willen nemen richting de landelijke providers?

  4.Deelt het college ook het standpunt van Gemeentebelangen Hoogeveen dat veiligheid van de inwoners boven commerciële belangen hoort te gaan?

  5.Wil het college onderzoeken of inwoners, door deze problemen m.b.t. mobiele telefonie, ook het risico lopen dat B.V hulpdiensten niet op tijd bij calamiteiten ter plaatse zijn?

  6. Nieuwlande is verdeeld over 2 gemeentes (Hoogeveen en Coevorden) daarom willen we het college ook oproepen om in contact te treden met de gemeente Coevorden over dit probleem.

  De fractie van Gemeentebelangen Hoogeveen e.o.

  Raadslid Jan Giethoorn.

  2 Reacties op “Mobiele bereikbaarheid”

  1. Klaas Spreen zegt:

   Goedendag,
   N.a.v. jullie berichtgeving m.b.t. de mobiele bereikbaarheid het volgende:

   het 112 netwerk en het zgn. P2000 systeem zijn twee totaal verschillende items en functioneren dan ook als zodanig geheel verschillend. Dus niet de zaak door elkaar halen dat is/werkt verwarrend.
   V.b.t. de dekking in Nw.lande de vraag:
   Betreft het hier de dekking binnen- of buitenshuis.
   Let wel: in de huidige zwaar geïsoleerde woningen is binnen ook een slecht bereikbaar. En jawel dit staat duidelijk in de voorwaarden van een/de provider, die garandeert n.l. geen binnenhuisdekking. En dat is gezien de zwaar geïsoleerde woning ook niet te doen.
   Dus vragen stellen -> prima maar dan wel met de juiste input.

   Met groet
   Klaas Spreen

   • teo zegt:

    Ik denk dat de argumenten over binnen of buitenshuis dekking kant noch wal raken. Het is bovendien ronduit onnozel om binnen- of buitenshuis dekking hierin te betrekken. U zegt eigenlijk dat het geen probleem is als de dekking binnenshuis slecht is.

    Maar het zal je huis maar zijn wat in de brand staat en je met een emmer onder de kraan de brandweer probeert te bellen maar merkt dat je geen bereik hebt. Tja.. binnenshuis dekking niet gegarandeerd..

    Of het dorp waarin je de SMS berichten van NL-Alert niet of pas veel later ontvangt omdat je geen bereik hebt.

    Het gaat om dekking binnen en buitenshuis. In Nieuwlande is er in en bij het MFC waar de AED hangt geen of slecht bereik. Je zult maar liggen dood te gaan wachtend op de vrijwilliger met de AED. Of buiten bezig zijn en gewond raken en merken dat je niet kunt bellen voor hulp.

    DAT is waar het hier om gaat, niet om een provider die binnenshuis dekking niet garandeerd.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


  question razz sad evil exclaim smile redface biggrin surprised eek confused cool lol mad twisted rolleyes wink idea arrow neutral cry mrgreen

  *

  (c) Gemeentebelangen Hoogeveen e.o. - Design & beheer: Teowin Webdesign en Totaalreclame