Bezoek aan Tweede Kamer debat Ziekenhuiszorg

En wat levert een dagje Den Haag op? Minister gaat in elk geval op korte termijn regelen dat ziekenhuizen verplicht worden om in gesprek te gaan met inwoners, gemeenten en betrokken organisaties, wanneer afdelingen of ziekenhuizen gaan sluiten… En dat er ruimte is voor maatwerk als er aan kwaliteitseisen moet worden voldaan. (Voor mijn gevoel wel minimaal) Helaas hebben we niet het hele debat kunnen volgen omdat alles behoorlijk uitliep, dus ook niet alle antwoorden gehoord die de fracties hebben gesteld. Wethouder Erwin Slomp en verloskundige Atje hebben een goed verhaal gehouden voor zowel de regionale als landelijke pers.

Verontrusting over flora en fauna in de veen streek van Hollandscheveld, Elim en Alteveer wordt onder woorden gebracht

Komende zaterdag 26 mei 10:30 is de definitieve datum van deze lezing. Het verhaal dat Henk te vertellen heeft is chronologisch opgezet. Hij gaat hierbij in grote stappen terugkijken tot de ijstijd. Hij verteld over de eindmorene van Lutten, de zijmorene van de Hondsrug en vervolgens over het Drentse Hoogland. Ook de De Westrug van Linde, Zuidwolde en Ten Arlo komen aan bod. Tussen deze gebieden is de zogenaamde badkuip ontstaan. “Het is niet echt een goed woord, maar kan tot op heden nog geen beter woord vinden (misschien komen er die morgen betere benamingen naar boven)”? Ook de ontginning van het gebied van Hoogeveen en Lutten wordt besproken. Er worden videobeelden getoond over de weidevogels, die gemaakt zijn door Rein Schonewille. Na de film komt het onderwerp “ het dichten van het Zuideropgaande en de omliggende wieken en sloten en welke gevolgen dit heeft gehad in de natuur van onze omgeving”. Het gevolg van deze dempingen is namelijk dat er nauwelijks nog weidevogels, bijen, vlinders en andere insecten voorkomen in de omgeving van Elim, Hollandscheveld, Hoogeveen, Alteveer en Kerkenveld.

TREANT

Vandaag heeft TREANT het besluit kenbaar gemaakt waarbij het slechtst denkbare scenario voor Hoogeveen waarheid wordt. Acute verloskunde en kindergeneeskunde sluit en in Hoogeveen en Stadskanaal en worden geconcentreerd in Emmen. Wij zijn zeer teleurgesteld in dit genomen besluit en delen de ernstige zorg van onze inwoners en beroepsgroepen waaronder de verloskundigen. Daarbij, Hoogeveen wordt ernstig gedupeerd door de problematiek die in Emmen is ontstaan. Dit voelt niet goed.

Rondweg Hollandscheveld van start

Een historisch hoogtepunt voor Hollandscheveld, na 40 jaar zich hiervoor ingezet te hebben is vanmorgen de officiële handeling verricht voor de start werkzaamheden door wethouder Jan Steenbergen. Een mooie afsluiting van 4 jaar deelname in het college.

Fractiebezoek Vliegveld Hoogeveen.

Gemeenteraadsfractieleden  van  Gemeentebelangen Hoogeveen e.o waren  door  het  bestuur  van de  stichting  Vliegveld  Hoogeveen  uitgenodigd  om  hun  complex  te  bekijken  en  om  te  horen  hoe  men  plannen  maakt  voor  de  toekomst.

Mondelinge vragen: kleine vliegvelden

Mondelinge vragen voor Raadsavond donderdag 25 jan 2018.

Geacht college,

Op woensdag 17 jan. j.l stond er in het Dagblad van het Noorden een artikel over kleine vliegvelden.

De kop van het artikel, controle op kleine airstrips is niet in orde, is voorzichtig uitgedrukt en enigszins verontrustend.

Massale belangstelling bijeenkomst behoud d’Olde Bieb

Jan Steenbergen in de Olde Bieb. Foto: Krant van Hoogeveen

HOOGEVEEN – Wethouder Jan Steenbergen heeft in d’ Olde Bieb in een informatieve bijeenkomst uitgelegd wat er in de toekomst met het gebouw gaat gebeuren.
(uit: de krant van Hoogeveen. Bron: http://www.krantvanhoogeveen.nl/nieuws/50990/massale-belangstelling-bijeenkomst-behoud-dolde-bieb/)

Parkeren bij NS station

Onderwerp: Parkeren bij NS Station
Aan: College van B&W
Aanleiding

Ons bereiken klachten omtrent de parkeersituatie bij het NS station. De parkeerplaats is geregeld
overvol. Mede daardoor wordt er fout geparkeerd; dubbel, buiten de vakken en in de grasstrook.
Het aantal parkeerplaatsen is te beperkt. Dit is al een probleem op zich, maar ook de overlast die het
veroorzaakt door fout parkeren is een probleem. Een bijkomend ongewenst effect is dat de
parkeerdruk zich zal verplaatsen naar de naast gelegen straten.

Mondelinge vragen Zorgtafel

Provinciale Staten in Drenthe heeft een motie aangenomen dat gedeputeerde staten een ‘zorgtafel’ organiseert om met het bestuur van Treant, zorgverzekeraars en andere betrokkenen te praten over de problemen en hoe de ziekenhuiszorg er in de toekomst uit moet zien. Wij verwachten dat deze zorgtafel een structureel karakter krijgt, waarbij de regie bij de provincie ligt. Gemeentebelangen vindt het belangrijk dat ook Hoogeveen vertegenwoordigd is en aanschuift aan deze zorgtafel. Niet alleen om acute problemen in de zorg te bespreken, maar zeker ook voor nu en in de toekomst mee te denken over hoe de zorg er in het algemeen, en ziekenhuiszorg in het bijzonder eruit zou moeten zien. Gemeentebelangen vindt dat hier vanuit een breed perspectief en vanuit alle geledingen in de samenleving inhoud aan gegeven kan worden. Samen, vanuit vertrouwen werken aan betaalbare, bereikbare en goede (ziekenhuis) zorg in onze omgeving

Vragen over modder op begraafplaats Hollandscheveld

Hoogeveen – Gemeentebelangen Hoogeveen e.o. gaat aanstaande donderdagavond vragen stellen over toegankelijkheid van de begraafplaats in Hollandscheveld.

De partij krijgt regelmatig klachten over de slechte toegankelijkheid van de graven door modder, regenwater en veel blad. Er gaan namelijk stemmen op van nabestaanden die het heft in eigen handen willen nemen, aldus Gemeentebelangen.