Recreatiegebied Schoonhoven
In de volksmond nog steeds Plan Schoonhoven genoemd maar onderhand is dit plan .... meer>>>
Industriegebied de Buitenvaart.
Direct gelegen aan de A37 en A28 een ideale locatie voor bedrijven ... meer>>
Natuurgebied de Oude Kene
Hier slingert ook het oude Drentse beekje het Oude Diep door dit natuurgebied... meer>>
Werkgelegenheid
Werk is de motor van de economie. Gemeentebelangen Hoogeveen vindt het percentage werkzoekenden binnen de gemeente onaanvaardbaar hoog. ...meer>>>
Veeteeltbedrijf
Gemeentebelangen Hoogeveen vindt de Agrarische sector in onze gemeente uiteraard ook van belang. ...meer>>>
Zwembad
Gemeentebelangen Hoogeveen is van mening dat in ieder geval het zwembad deel moet blijven uitmaken van het Bentinckspark ...meer>>>
Cultuur
In 2013 is een nieuwe cultuurvisie opgesteld. Die visie moet leidend zijn voor hoe wij in Hoogeveen met cultuur omgaan. ...meer>>>
Verkeer en vervoer
Hoogeveen vervult een regionale taak. Het is dus zaak dat Hoogeveen bereikbaar is voor de hele regio. ...meer>>>
Welzijnsbeleid
Wij vinden dat de gemeente veel aandacht moet hebben voor het welzijn in buurten, wijken en dorpen meer>>>
Ouderenbeleid
De vergrijzing van de samenleving blijft de komende jaren gestaag doorgaan meer >>>
Openbare orde en veiligheid
Gemeentebelangen Hoogeveen is van mening dat veiligheid niet van één partij is.
Bentinckspark
Gemeentebelangen Hoogeveen is van mening dat in de huidige financiële tijd, het Bentinckspark in een zoveel mogelijk sobere vorm voltooid moet worden ...meer>>>
plattegrond gemeente
 • Agenda

  7-9-2017 Raadsvergadering 21-9 Raadsvergadering 5-10 Raadsvergadering 19-10 Raadsvergadering 9-11 Raadsvergadering 23-11 Raadsvergadering 7-12 Raadsvergadering 21-12 Raadsvergadering
 • Situatie trainingsvelden voetbalverenigingen buitendorpen

  pvda logo logo gbh

  De voetbalverenigingen in Hollandscheveld, Elim en Pesse hebben de afgelopen weken aandacht gevraagd voor de situatie van de slechte staat van de trainingsvelden. Regelmatig komt het voor dat alle trainingen worden afgelast. De desbetreffende verenigingen willen de leden een goed trainingsveld aanbieden waarop getraind kan worden.
  Dat de verenigingen daarbij ook kijken naar de situatie van de voetbalverenigingen in Hoogeveen is vanuit hun positie begrijpelijk. Naar ons idee vragen deze verenigingen terecht aandacht dat voor hun situatie.

  De gemeenteraad is in het voorjaar van 2015 al geïnformeerd over de situatie bij vv. Pesse en heeft toen kennis genomen van de problemen waar deze vereniging mee worstelt. Het is bekend dat dit niet alleen voor de vv Pesse van toepassing is, maar voor meer voetbalverenigingen in de gemeente.

  De fracties van de Partij van de Arbeid en Gemeentebelangen hebben actieve sportbeleving hoog in het vaandel staan en zien dan ook graag dat onze jeugd maar ook de senioren zoveel mogelijk gefaciliteerd worden om te kunnen sporten. Een veld in goede conditie is de basis om als voetballer onder veilige omstandigheden goed te kunnen trainen en sporten.

  Wij vragen het college daarom actie te ondernemen en hebben de volgende vragen:

  -Deelt het college de mening dat voetbalverenigingen in de buitendorpen terecht aandacht vragen voor de gesteldheid van de trainingsvelden?

  -Deelt het college de mening dat deze situatie in schril contrast staat met de situatie zoals de verenigingen in Hoogeveen ervaren?

  -Hoogeveen is sportgemeente van het jaar 2015. Deelt het college de mening dat de situatie zoals beschreven in de buitendorpen afbreuk doet aan deze titel?

  -Welke acties heeft het college tot nu toe genomen om de situatie te verbeteren?

  -Zijn er alternatieven voor verenigingen om wel te kunnen trainen?

  -Is het college bereid om met de verenigingen in gesprek te gaan om de wensen en mogelijkheden voor de korte termijn en de lange termijn in beeld te brengen?

  Ziet het college vooruitlopend op het overleg met de verenigingen en de verdere verkenning van de situatie mogelijkheden om op de korte termijn de staat van de trainingsvelden te verbeteren, zodanig dat de leden van de verenigingen normaal kunnen trainen?

  Namens de fracties van de Partij van de Arbeid en Gemeentebelangen

  Inge Oosting (PvdA)            Jacob van der Heide (Gemeentebelangen)

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


  question razz sad evil exclaim smile redface biggrin surprised eek confused cool lol mad twisted rolleyes wink idea arrow neutral cry mrgreen

  *

  (c) Gemeentebelangen Hoogeveen e.o. - Design & beheer: Teowin Webdesign en Totaalreclame