Achteraf betaald parkeren.

Achteraf betaald parkeren……………..

In Hoogeveen kan al enkele jaren op de markt geparkeerd worden waarbij men achteraf betaald voor de werkelijk geparkeerde tijd. Dit is een idee van Gemeentebelangen wat door het huidige college is over genomen. Wij waren/zijn zeer tevreden met deze klantvriendelijke manier van parkeren. Nu blijkt in de praktijk dat deze parkeerterreinen nog klantvriendelijker zijn dan zelfs de bedoeling van Gemeentebelangen ooit kan zijn geweest. Jan Steenbergen zegt hiervan:het is voor de bezoeker van deze parkeerterreinen wel leuk om er gratis te parkeren omdat de installatie vaker niet werkt dan wel maar op deze manier loopt de gemeente veel geld mis. Zoals een ieder weet zijn wij voor de laagst mogelijke lasten voor onze inwoners. En door geen parkeergeld te betalen bespaart onze inwoner geld. Maar ook mensen van buiten gemeente profiteren van dit gratis parkeren. De gemeente moet echter wel inkomsten hebben en als die niet via de parkeergelden op de markt binnen komen zal men de euro’s op een andere manier moeten innen. Verhoging van de parkeergelden was dan ook voor dit college de oplossing. Dit college wil de parkeergelden in 3 jaar verhogen met 25%.
Waarom zorgt dit college nu niet gewoon dat de slagbomen op de markt goed werken?In andere gemeenten lukt het wel om deze perfecte manier van parkeren goed tot uitvoering te brengen. Is de kwaliteit van de installatie niet goed of zijn er andere oorzaken?
We hebben dit probleem al een aantal malen aangekaart en het college belooft steeds beterschap maar er gebeurd niets!
Gemeentebelangen wil het aantal parkeerterreinen met achteraf betaald parkeren fors uit breiden.Maar dan moet de installatie wel goed zijn.Misschien moet de gemeente eens bij ziekenhuis Bethesda op de koffie om te vernemen hoe het wel moet.
Jan Steenbergen:We hoeven het wiel niet uit te vinden als het in onze eigen gemeente aanwezig is.

error: Sorry..