Niet alleen zorginstelling Zorgpalet maakt zich zorgen om de betaalbaarheid van de verpleeghuisplaatsen, ook de omwonenden zijn ongelukkig met de geplande bouwmassa. Om deze reden is er een pas op de plaatst gemaakt. De problemen op het financiƫle vlak zullen eerst intern opgelost moeten worden.

De plannen voor een Woonpark Bilderdijk werden voor het eerst gepresenteerd in 2005. Het plan was om er 200 woningen voor mensen van 55 jaar en ouder te bouwen die van alle moderne gemakken voorzien waren. Maar vanaf het begin liep het al mis, omwonenden dienden bezwaren in tegen het plan en in 2007 werd er ook nog een bodemvervuiling ontdekt. In 2008 werd het plan afgeblazen wegens gestegen bouwkosten en veranderende marktomstandigheden waardoor het financieel niet meer haalbaar was.

In juli van dit jaar kwamen Wooncorporatie Domesta en zorginstelling Zorgpalet met een nieuw bouwplan. De plannen omvatten een woonwijkcentrum met 40 zorgappartementen, 40 verpleegplaatsen en 45 aanleunwoningen. Ook dit plan loopt dus nu aanzienlijke vertraging op.

error: Sorry..