CDA functie Projectcoördinator

Aan: CDA Hoogeveen

Betreft: vacature Projectcoördinator

Hoogeveen, 7 maart 2016

Geachte heer Kreuze,

Wij hebben met grote belangstelling de vacature in de Hoogeveensche Courant gelezen.
Met veel enthousiasme solliciteren wij naar de functie projectcoördinator voor het project “zichtbaar betrokken”. Wij hebben daarbij kennis genomen van de intenties die u met dit project wilt bereiken, namelijk het versterken van het constant contact met inwoners.

Dat “wij” vraagt wellicht om enige uitleg. U spreekt met dit project de ambitie uit te bereiken wat wij als Gemeentebelangen al heel lang gewend zijn te doen en ervaren. Ten slotte hebben wij al vanaf onze oprichting constante, structurele contacten met de inwoners van Hoogeveen. Wij vinden dit namelijk een vereiste om de inwoners van de gemeente Hoogeveen goed te kunnen vertegenwoordigen. Gezien de resultaten van de laatste vier verkiezingen kan u dat niet ontgaan zijn.

Ook pas geleden bij de strategische conferentie waarin onze burgemeester zijn droom met ons deelde, gaf hij nadrukkelijk aan dat Gemeentebelangen Hoogeveen juist de partij was die de constante factor was, voor wat betreft de contacten met de inwoners.

Ondanks dat door onze hulp aan uw partij, Gemeentebelangen Hoogeveen minder snel zal groeien, willen we u hierbij ondersteunen. Ten slotte zijn de inwoners de belangrijkste factor in het politieke domein van een gemeente. Daar doen wij het als politieke partij Gemeentebelangen Hoogeveen het in ieder geval voor.

Wij komen dan ook tot de conclusie dat wij uw partij kunnen helpen in de functie van projectcoördinator, te meer wij ons volledig herkennen in de omschrijving van de ideale kandidaat.
Wij vervullen geen functie binnen het CDA;
Wij beschikken over een breed netwerk in de Hoogeveense samenleving;
Wij hebben visie op de (lokale) politiek, en de politieke partij van de 21ste eeuw;
Wij zijn optimistisch, maar ook realistisch;
Wij communiceren goed en kunnen daarnaast goed motiveren en samenwerken, wat onder meer blijkt uit het smeden van een gedegen coalitie;
Wij nemen zelf initiatief en hebben hart voor Hoogeveen, ja voor héél de gemeente Hoogeveen. Het zit in onze naam;
Wij hebben bewezen affiniteit met de politiek;
En tot slot. Natuurlijk kunnen wij ons vinden in het christendemocratisch gedachtengoed. Maar wij zijn daarbij niet roomser dan de paus.

We gaan er daarbij van uit dat het project een looptijd heeft tot de dag van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 om daarna het constante contact weer af te bouwen naar de situatie van nu.

Hoewel het ons een beetje vreemd lijkt om “constant contact met inwoners” projectmatig aan te pakken willen wij u als projectcoördinator hierbij graag van dienst zijn. Wij stellen dan ook met veel enthousiasme onze kennis en kunde ter beschikking.

Graag laten wij (enkele fractieleden) ons op de 1ste vrijdag van april uitnodigen om één en ander in het sollicitatiegesprek nader te bespreken.

Met vriendelijke groet,

Jacob van der Heide,
namens de fractieleden van Gemeentebelangen

error: Sorry..