Eigen initiatief loont

“De beste ideeën komen van de inwoners zelf…” geeft Hilma Hooijer van Gemeentebelangen aan. “…en wij zijn er om ze te helpen en te kijken of de ideeën omgezet kunnen worden in concrete uitvoering”.

Iedere inwoner kent vast wel iemand die bij Gemeentebelangen actief is. In elk dorp of woonwijk wonen fractieleden en/of actieve (bestuurs)leden van Gemeentebelangen. Het is dan ook een hele korte stap om deze persoon te benaderen.

Kunstgrasvelden
Een mooi voorbeeld zijn de kunstgrasvelden die in de gemeente Hoogeveen de laatste jaren gerealiseerd zijn. Het initiatief kwam bij de voetbalverenigingen Pesse, Elim en Hollandscheveld en Hodo vandaan. Zij willen optimaal gebruik maken van de velden en niet gehinderd worden doordat de velden onbegaanbaar zijn door het slechte weer. Uitstel van trainingen en wedstrijden frustreerden de voetballers enorm.

Gemeentebelangen heeft dit met de betreffende clubs doorgesproken en berekend hoe de hoge investeringen te rechtvaardigen zijn. Gezamenlijk is een prijsplaatje gemaakt waarbij ‘zelfredzaamheid’ een grote rol heeft gespeeld om de kosten te drukken. Zoveel mogelijk werkzaamheden zijn door de voetballiefhebbers zelf gedaan, waardoor de investering flink naar beneden is bijgesteld. Inmiddels wordt volop gevoetbald op het kunstgrasveld. Het cancelen van trainingen en wedstrijden komt bijna niet meer voor. “Alle voetballers blij” stelt Hooijer blij.

Herinrichting wegen
Andere voorbeelden zijn de rondweg in Hollandscheveld,  de herinrichting van ’t Hoekje in Hollandscheveld en het Zwarte Dijkje in Noordscheschut. “Ook dit zijn allemaal goede initiatieven van de inwoners die geleid hebben tot concrete verbetering van de leefbaarheid. Samen maken we er een steeds mooiere gemeente van” besluit Hooijer.

error: Sorry..