Gladheidsbestrijding

Geacht college,

Onderwerp: gladheidbestrijding.

Aanleiding: de afgelopen week (en) werden wij geconfronteerd met diverse dagen van gladde wegen. Dit zal het college ook niet zijn ontgaan.
De bestrijding van gladde wegen gaat via de prioriteitenlijst. Deze lijst wordt afgewerkt en de volorde daarin staat voor ons zeker niet ter discussie.
Als er sneeuw of ijzel valt dan is dit de juiste manier van het bestrijden van gladde wegen

Er bereiken ons in een dergelijke periode altijd wel weer vragen van inwoners.
Dikwijls moet je dagen achter een de zelfde routes strooien omdat deze wegen steeds weer opnieuw glad worden door nieuwe ijzel, sneeuw en of door opvriezen.
Daar is alle begrip voor.

Week 3 2017 , na dat er een aantal dagen geen nieuwe sneeuw of ijzel was gevallen, werden wij benaderd door inwoners van waarom komen ze nu niet even wat aan onze straat doen? Bij navraag is ons gebleken dat aan de klantvriendelijkheid nog veel verbetert kan worden
Wij wonen aan een straat zonder trottoirs, er komt geen zon op de straat, en weinig verkeer. Deze wegen waren echt spiegelglad.
In sommige voorvallen namen inwoners het initiatief door zout te halen en te strooien. Prima.

Echter aan dergelijke wegen wonen, denk aan een bungalowwijk, ook vaak ouderen. Na 4 / 5 dagen willen/ moeten deze mensen ook weer eens de deur uit.

De vraag die wij hier bij hebben is, kan in een dergelijke situatie in deze straten ook wat gestrooid worden?
Ook zou zout beschikbaar gesteld kunnen worden, zodat bewoners zelf mogelijk wat kunnen doen. Dit was jaren een goede gewoonte maar het is zo wij van de inwoners horen niet vanzelf sprekend.
Ook zou ons inziens het wijkbeheer hier een rol in kunnen spelen, kun je eens bezien hoe meer voldaan kan worden aan de vragen van de inwoners?
Voorgaande betrekken bij de evaluatie strooibeleid?

Jan Stoefzand, raadslid Gemeentebelangen.

error: Sorry..