Kindergemeenteraad 2018

Net als voorgaande jaren was er ook dit jaar een Kindergemeenteraad georganiseerd.
Vijf scholen hadden zich hiervoor aangemeld.
De gemeenteraadsleden die zich hadden opgegeven als coach van een school zijn,voorafgaande aan de kinderraad, op de scholen geweest om aan de deelnemende klassen iets te vertellen over het functioneren van een gemeenteraad en daarnaast om te helpen bij het maken van het voorstel wat ze tijdens de kinderraad wilden gaan presenteren.

12 november was het dus zo ver.

Dit jaar was de opdracht om iets te bedenken voor in het nieuwe zwembad van Hoogeveen.

Om precies 19.00 uur opende burgemeester Loohuis de vergadering en nam met de kinderen de spelregels voor de vergadering door.
Vervolgens werden de vijf scholen, OBS de Goudvink, CBS de Morgenster, CBS de Sprong, OBS de Posthoorn en CBS de Krullevaar, aan het publiek voorgesteld.

Op de publiek tribune waren naast raadsleden ook nog de wethouders Gert Vos en Erwin Slomp als toeschouwers aanwezig.

De vijf scholen die zich hadden opgegeven presenteerden vol enthousiasme hun plannen.

Deze varieerden van wildwaterbanen tot een aquarium, bandenbad met versnellingen,  een tikspel met als je verliest water over je hoofd , palmbomen/tropische planten, glijbanen en o.a een waterdoolhof.

Voordat er kon worden gestemd om te bepalen welk plan er het beste scoorde, kwam de wethouder van sportzaken, Erwin Slomp, nog even aan het woord om te vertellen wat hij er van vond. Na de complimenten voor iedereen  kwam hij ook nog met de mededeling dat de school die zou gaan winnen, mee mocht gaan denken over de plannen die voor een nieuw zwembad in Hoogeveen op stapel staan.

Vervolgens gingen de verschillende fracties van de scholen in overleg om te bepalen welk plan de meeste punten zou gaan krijgen.

Om het hele proces van de telling van de stemmen natuurlijk eerlijk te laten verlopen koos burgemeester Loohuis van iedere school iemand uit die samen met hem de stemmen moest gaan tellen.
Na het tellen van de stemmen werd duidelijk dat OBS de Goudvink de meeste stemmen had gekregen.Naast een cheque van €500 mogen zij dus meedenken over de inrichting van het nieuwe zwembad voor Hoogeveen.

Hun project was getiteld;
Wildwaterbaan de ‘Collormission’.
De andere scholen kregen een cheque van €125,- mee om naar eigen inzicht te besteden voor hun school.Dit geldt uiteraard ook voor het gewonnen bedrag door winnaar de Goudvink.

Onze Hilma Hooyer-Everts was als raadslid de coach van de Goudvink en zij was uiteraard vereerd dat ze de winnende school heeft mogen begeleiden.
Tot zover een verslag van deze Kindergemeenteraad voor 2018. Volgend jaar komt er ongetwijfeld weer een nieuwe editie.

Alle plannen zijn terug te vinden in de agenda van de gemeenteraad op de internetsite van de gemeente Hoogeveen.

https://hoogeveen.raadsinformatie.nl/vergadering/572332/Kindergemeenteraad%2012-11-2018

error: Sorry..