Persbericht

Gemeentebelangen Hoogeveen heeft de kieslijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010 gepresenteerd.

Jan Steenbergen krijgt weer het vertrouwen van Gemeentebelangen als lijst trekker.

Het bestuur van Gemeentebelangen Hoogeveen e.o. heeft op de ledenvergadering van 16 november 2009 haar advies lijst gepresenteerd aan de leden.
De advieslijst werd met algemene stemmen aangenomen door de leden.
Met Jan Steenbergen als lijsttrekker hebben zij 26 leden op de lijst staan.
Het bestuur is zeer tevreden over Jan Steenbergen die naast zijn drukke werkzaamheden al 8 jaar fractievoorzitter is van Gemeentebelangen Hoogeveen.
Momenteel heeft Gemeentebelangen 3 zetels in de gemeenteraad van Hoogeveen.
Het bestuur rekent bij de komende verkiezingen toch op enkele zetels winst.
De lijst bestaat uit een aantal bekende namen maar daarnaast ook enkele nieuwkomers bij de eerste tien.
Lijsttrekker is, zoals al genoemd Jan Steenbergen uit Fluitenberg.Op twee staat Jan Stoefzand uit Noordscheschut en op 3 staat Be Okken uit Elim.Dit zijn ook de huidige raadsleden. Op vier staat Jan Alting uit Nieuwlande, vijf is Dik Schuldink uit Hoogeveen. Zij zijn op dit moment de plaatsvervangers in de Raad. Op zes en dat is eerste nieuwkomer Jan Knol uit Hollandscheveld en op zeven Jan Giethoorn uit Nieuwlande als tweede nieuwkomer.Beide met zeer veel bestuurlijke ervaring. Op acht staat Geesje Vos-Baas, was raadslid in vorige periode.Op Negen Peter van Slochteren uit Stuifzand en op nummer tien Bianca Waninge –Bakker uit Fluitenberg.
Al met al een zeer gevarieerde lijst met zowel mannen als vrouwen..Ook zijn zowel de dorpen als Hoogeveen zelf goed vertegenwoordigt op de kieslijst van Gemeentebelangen Hoogeveen.
Als lijstduwers fungeren Andre Baas en Aaldert Jan Lensen.

Ook het verkiezingsprogramma, met als thema:

Uw lokaal belang is ook ons belang
Werd met enkele aanpassingen door de leden goed gekeurd.
Het thema is een uitwerking van de lokale insteek van Gemeentebelangen.
Wij kunnen, zonder afhankelijk te zijn van een landelijke afdeling, onze eigen standpunten bepalen in overleg met de Hoogeveense inwoners.
Gemeentebelangen Hoogeveen is al vanaf 1978 onafgebroken in de gemeenteraad van Hoogeveen vertegenwoordigd. Gemeentebelangen is ook de enige lokale partij in de Hoogeveense gemeenteraad.
De opkomst op de ledenvergadering was overweldigend. Voor het bestuur een teken dat de partij een forse doorgroei maakt.
De ledenvergadering heeft uitgesproken met het volste vertrouwen de verkiezingen in te gaan.
Op de website van Gemeentebelangen Hoogeveen is de volledige kieslijst te bekijken. Ook staat het verkiezingsprogramma op de site.
Met vriendelijke groet
Bestuur Gemeentebelangen Hoogeveen e.o.

 

error: Sorry..