Vooraf even voor alle duidelijkheid.

De collectie die in het museum staat moet behouden blijven voor het nageslacht. Het gaat ons om de manier waarop.

Na De Tamboer wordt nu ook de dagelijkse leiding van het museum overgenomen door topambtenaren van de gemeente. Die zal als bedrijfsleider/directeur gaan functioneren.

Er vind een verschuiving plaats van inkomsten. Het Museum zal niet meer de aanleiding zijn voor een bezoek maar het koffiecafe zal mensen moeten verleiden naar het museum ie komen. Hebben we niet genoeg horeca in Hoogeveen en moet de gemeente Hoogeveen nu de concurrentie aan gaan met de Hoogeveense horeca. Het gevoel bekruipt ons dat het museum ten koste van veel(in dit geval de horeca van Hoogeveen) behouden moet blijven. Gemeentebelangen heeft daar zijn bedenkingen bij. Het horecagedeelte zal gerund worden door dezelfde exploitant als de stationsrestauratie(dat is toch Alescon?). Ook zullen er een aantal onderwijsinstellingen bij worden betrokken.

Al met al roept deze constructie,en het niet informeren van de gemeenteraad heel veel vragen bij ons op.

Gaat de gemeente niet buiten zijn boekje om faciliteiten te financieren waardoor de horeca wordt beconcurreerd? Oneerlijke concurrentie.

Is de Hoogeveense horeca geïnformeerd over dit voornemen?

Is de plek waar deze horeca komt wel in lijn met het vestigingsbeleid wat de gemeente voert? Concentratie van horeca in de Kerkstraat.

Een topambtenaar als bedrijfsleider/directeur. Is dat financieel niet een veel te grote wissel en moeten we daar onze topambtenaren wel voor inzetten?

De gevraagde bijdrage is,zo heb ik begrepen hoofdzakelijk bedoeld om de horeca aan te passen.Is wel onderzocht of deze constructie überhaupt haalbaar is kwa exploitatie?

Hoe moeten wij de rol van de onderwijsinstellingen zien?

Het koffiecafe moet de trekker worden. En dan kunnen de mensen eventueel het museum bekijken. Is er gekeken naar een andere locatie waar de collectie ondergebracht kan worden waar al veel mensen komen?Dat zou financieel veel aantrekkelijker zijn.

Waarom heeft het college niet in eerder stadium de gemeenteraad geïnformeerd over deze ontwikkelingen?

Waarom doet u deze wijziging van beleid af met een summiere begrotingswijziging?

Hoe ver is het met ontwikkeling van het Klooster tot cultuurhuis?

Kortom college maak ons eens duidelijk waar u naar toe wilt met dit museum en is er al onderzoek gedaan naar de haalbaarheid er van?

error: Sorry..