Nieuwsbrief December 2019

Mediwiet

Tijdens mijn dagelijkse werk als Coördinator binnen de Palliatieve en Terminale zorg kom ik vaak mensen tegen met ondragelijke pijnen. Sommigen van hen hebben niet voldoende aan de reguliere medicatie en zoeken hun toevlucht in de Medicinale Wietolie (Mediwiet).

Al jaren verdiep ik me hierin, wat is het, hoe werkt het, wat zit erin, waar kan je het verkrijgen etc. Ik kwam erachter dat veel mensen de wanhoop nabij zijn en maar gaan zoeken op het internet. Uiteindelijk betalen ze dan de hoofdprijs bij de zgn. Cowboys die snel geld willen verdienen.

Als er iets is waar ik niet tegen kan, dan is het misbruik maken van zieken en zwakkeren. Gaandeweg kwam ik erachter dat er ook mensen zijn met een groot sociaal hart, die zelfs voor hen die het nodig hebben het ook gratis verstrekken. Dat maakte dat ik me wilde inzetten om dit voor eenieder bereikbaar te maken. Maar…Mediwiet is ILLEGAAL. Het is slechts op recept bij 3 apotheken (niet in het Noorden) te verkrijgen of via de illegale weg.

Lees verder »

Nieuw te vormen Parkeerbeleid in Hoogeveen.

In het jaar 2020/2021 zal het parkeerbeleid in een vernieuwd beleid vastgesteld gaan worden.

Hierbij wordt nadrukkelijk de inbreng van de Hoogeveense bevolking gevraagd.

Hoe een parkeerbeleid te ontwikkelen, waarbij het belang van inwoners en middenstand zodanig vorm wordt gegeven, dat het merendeel zich hierin kan vinden. Via onderstaande link kunt u de enquête invullen.

https://hoogeveen.datacoll.nl/parkeerbeleidhoogeveen.

Let op: dit kan t/m 21 December.

Op 22 januari 2020 is er een grote parkeerbijeenkomst in de Tamboer.

Houdt het Torentje in de gaten voor de juiste informatie hierover.

Lees verder »

Treant

Op 19 november 2019 werd de raad van Hoogeveen bijgepraat over de ontwikkeling van ZKH Bethesda door dhr. De Folter, voorzitter van de Raad van bestuur van Treant. Hieronder een kort verslag van een aantal punten die besproken zijn.

Waarom is verandering nodig?

1. Kwaliteitseisen nemen toe.

2. Artsen en verpleegkundigen draaien te veel diensten.

3. Er is een tekort aan personeel.

4. We worden steeds ouder.

5. De vraag naar zorg verandert.

In februari is besloten dat er in Stadskanaal en Hoogeveen alleen nog basis- en planbare zorg blijft

Lees verder »
error: Sorry..