Nieuwsbrief december 2018

Even voorstellen… Menno van Rij

Is dat niet wat voor jou, op de kieslijst van onze partij? Met die vraag begon precies een jaar geleden een boeiend traject. Door allerlei bestuurlijk werk kwam ik steeds vaker in contact met mensen die het beleid maken en uitvoeren in mijn omgeving. Hoe besluiten worden genomen en de voorbereiding daar naar toe werd zo steeds belangrijker. En dan krijg je zo’n vraag. Dat zet je aan het denken. Toen de vraag vervolgens in januari nog eens langs kwam was een gesprek met Jan Steenbergen uiteindelijk het moment om ja te zeggen.

Lees verder »

Beslommeringen van een gemeenteraadslid.

Als je dat woord beslommeringen zo leest dan zou het kunnen zijn dat je denkt; beslommeringen? Wat moet ik me daarbij voorstellen? Eerst maar eens even in de dikke Van Dale gekeken. Daar staat als omschrijving van dat woord; Verplichte bezigheid die je als lastig of vervelend ervaart: de dagelijkse beslommeringen.

Het is, wat mij betreft, zeker zo dat de dagelijkse beslommeringen van een gemeenteraadslid soms eigenlijk wel lastig te duiden zijn en soms zelfs vervelend aan je kunnen knagen.

Best vervelend is het soms om precies in te schatten waarom sommige mensen op b.v. facebook hun ongezouten mening ventileren over onze gemeenteraad en dat het ook lastig is om als gemeenteraadslid hierover dan weer wat te zeggen, want voordat je het weet raak je verstrikt in lastige vraagstukken die door sommige van onze inwoners terug gebracht worden tot in hun ogen eigenlijk hele simpele oplossingen en conclusies.

Lees verder »

Erwin Slomp – Nieuwsbrief december 2018

Het jaar is bijna weer voorbij. 2018 was wel het jaar van gemeentebelangen Hoogeveen. We bestonden als partij 40 jaar. 40 jaar proberen we op te komen voor de inwoners van onze gemeente. Ooit met één zetel begonnen en nu in 2018 bij de verkiezingen de grootste partij van de gemeente Hoogeveen te zijn. Een groot succes, zeker maar ook een grote verantwoording.
Als ik terugkijk op mijn eerste zeven a acht maanden dan kan ik wel zeggen dat er veel werk is verzet. Terugkijkend moet ik ook bekennen dat mijn kijk op de ambtenarenwereld echt is veranderd. Uitzonderingen daar gelaten zie ik echt dat veel ambtenaren hard werken, maar ook erg betrokken, geïnspireerd en gemotiveerd zijn om het goede te doen voor onze inwoners. Zonder hun goede ondersteuning zou van vele zaken weinig terecht gekomen zijn.

Lees verder »

Bezoek aan Tweede Kamer debat Ziekenhuiszorg

En wat levert een dagje Den Haag op? Minister gaat in elk geval op korte termijn regelen dat ziekenhuizen verplicht worden om in gesprek te gaan met inwoners, gemeenten en betrokken organisaties, wanneer afdelingen of ziekenhuizen gaan sluiten…

Lees verder »
error: Sorry..