Naar aanleiding van het feit dat de gemeente Hoogeveen paarvuren heeft verboden heeft Gemeentebelangen Hoogeveen vandaag vragen gesteld aan het college van B &W van Hoogeveen.
En daarbij wijzen wij op de voorwaarden in de vergunning en de €10.000 boete die de organisatie wordt opgelegd bij wel ontsteken(ook als een ander dat doet)
De vragen zijn als volgt.

  • De gemeente wil € 10.000 boete opleggen bij ontsteken van het paasvoor ook al is dat buiten de verantwoordelijkheid van de organisatie gebeurd.Kunnen en mogen we deze zware verantwoordelijkheid bij de organisatie neer leggen?In de praktijk zal het paasvuur dan 24 uur bewaakt moeten worden en dan nog?
  • In de vergunning die de gemeente heeft gegeven is extreme droogte geregeld.Bij extreme droogte mag alleen niet ontstoken worden bij meer dan windkracht 4.En daar is volgens de verwachting geen sprake van.We kunnen dus de paasvuren niet verbieden.waarom doen we dat nu wel?
  • En de gemeente wil eventueel de paasvuren op kosten van de gemeente opruimen.Wegen de kosten op tegen de minimale risico’s die we lopen als er al sprake zou zijn van risico?

Mvg
Jan Steenbergen

error: Sorry..