Reactie interview Hendrikus Loof

In een interview met het DVHN op zaterdag 8-2-2014 met Hendrikus Loof deed de laatste nogal botte uitspraken over  o.a Gemeentebelangen. Hendrikus Loof een respectabel politicus en namens de PVDA Hoogeveen vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Deze moet helaas noodgedwongen de politiek verlaten en op een dieptepunt afscheid nemen is natuurlijk nooit leuk.
In dit interview werd o.a  Gemeentebelangen Hoogeveen en de SP verweten zich populistisch te gedragen. Deze partijen hielden zich (volgens Hendrikus) te veel bezig met kleine onbelangrijke gemeentelijke zaken bezig zoals kliko’s en bladkorven, werd nog sarcastisch opgemerkt.

http://sdproducties.files.wordpress.com/2014/02/interview_hendrikus_loof_dvhn_20140208.pdf

N.a.v dit interview in het DVHN afgelopen zaterdag 8-2-2014 met Hendrikus Loof kwam mij onderstaande gebeurtenis  weer helder voor de geest.

Het volgende verhaal vond plaats in het jaar 1966 op het  schoolplein van een lagere school. Voor aanvang van de school en in de pauze zaten de meeste kinderen te knikkeren. Leuk was dat om winst te behalen en als de schoolbel had geklonken dat je dan ook  nog 20 knikkers meer in je knikkerzak had. Het schoolplein was links van de ingang en Hendrik en Peter waren altijd als eersten aanwezig.

Hendrik had ook nog zo’n mooie ouderwetse knikkerzak gebreid door zijn oma. Van zijn verjaardagsgeld had hij een zakje met glazen knikkers gekocht en ook een paar van die grote knikkers. Vanaf klas 4 deed hij fanatiek mee en nu hij in klas 6 zat had hij al veel winst gemaakt en wist niet echt meer wat verliezen was. Peter en hij waren niet echt grote vrienden maar met het knikkeren zochten ze elkaar wel op.

Het was één van de lokale dorpsjongens die steeds beter ging knikkeren en redelijk populair werd immers de jongen bleef in zijn gedrag ook nog zichzelf en gedroeg zich ook zo naar zijn dorpsgenootjes.
Het was op een vrijdag in februari dat het met het knikkeren flink tegenzat en Hendrik bijna alle knikkers op had. Peter zag de teleurstellende blik op Hendrik zijn gezicht, de lokale jongen die had zijn knikkerbuidel bijna vol!.

Op een gegeven moment was Hendrik er helemaal klaar mee en ging naar de hoofdonderwijzer en riep: die jongens spelen vals, populisten zijn het allemaal. De hoofdonderwijzer vroeg Hendrik nog: kan het zijn dat je misschien wat slechter bent gaan spelen? Nee antwoordde Hendrik;  populisten zijn het en Peter stond erbij met een drup aan zijn neus en beaamde dit met een zucht: ja, het zijn de populisten.

Het knikkeren had voor hem helemaal afgedaan voor de rest van het schooljaar. Hendrik verliet teleurgesteld de lagere school waar hij ooit veel knikkers had gewonnen maar dat alles was teniet gedaan in zijn laatste jaar, vreselijk!

Hij bleef nog wel lid van de school maar knikkeren deed hij niet meer.

error: Sorry..