Toch MFC in het centrum: Opluchting in Nieuwlande
DVHN | Gepubliceerd op 09 december 2009, 15:45
Laatst bijgewerkt op 09 december 2009, 15:51
hoogeveen/nieuwlande – 
In Nieuwlande is verheugd gereageerd op het aangepaste voorstel van B en W van Hoogeveen om het nieuwe multifunctionele centrum (mfc) toch op de huidige plek van dorpshuis Het Dwarsgat te bouwen en niet aan de rand van het dorp (Boerdijk). Maar er klinkt ook kritiek op de manier waarop wethouder Ton Bargeman (CDA) met de kwestie is omgegaan.

"Waarom kwam het college twee weken geleden niet met deze boodschap", vraagt dorpsvertegenwoordiger Jan Giethoorn zich af. "Ik ben natuurlijk hartstikke blij dat de wethouder is bijgedraaid, maar er is niet goed geluisterd naar de geluiden uit het dorp." De locatie Boerdijk was volgens Giethoorn slecht doordacht. "Je gaat dan volledig voorbij aan de sociale functie van een dorpscentrum." Hij meent dat het college zich vergist heeft in de vastberadenheid van het dorp. "We staan niet direct op de barricaden, maar als we er staan is er ook wat aan de hand."

Verantwoordelijk wethouder Ton Bargeman leek veertien dagen geleden nog onwrikbaar in de locatiekeuze en de financiële begrenzing. Maar in korte tijd is veel veranderd. Gisteren zag een nieuw collegevoorstel het daglicht, dat de angel uit de discussie haalt. B en W stellen de raad voor het budget van 5,2 miljoen euro op te hogen naar ruim 5,5 miljoen. Daarmee kan de vurige wens van de bevolking van Nieuwlande in vervulling gaan: een nieuw mfc in het centrum van het dorp.
Dagblad van het Noorden

error: Sorry..