Tot op de Bodem
 
The day after the night before…

Dat was even schrikken gisteren.(10-09-09)De Raad had Gemeentebelangen tot de kop van Jut gemaakt.
Wat we ook hadden gezegd we waren aan de "beurt".De 5 partijen hadden vooraf een "deal"gesloten om Gemeentebelangen door de knieën te krijgen.Spreektijd werd ons niet gegund.
Tijd om uit te leggen waarom we gehandeld hebben zoals we gehandeld hebben kregen we niet.Zelfs de "onpartijdige"voorzitter had de schijn tegen.Gaf eerst alle andere partijen het woord en toen pas Gemeentebelangen.
Het is normaal dat de partij die onderwerp trekt als eerste aan de beurt is.Vanavond niet.Iedereen kon met modder naar ons gooien en we kregen geen tijd om ons te verdedigen.

Ze wilden ons op het hakblok met alle mogelijke middelen.Ze gebruikten daarbij halve en hele onwaarheden.Ook daar mochten we niks van zeggen.Kortom waar de Raad al maanden op loerde, Gemeentebelangen in de tang nemen, nu zagen ze hun kans schoon.
Be Okken en Jan Alting hebben er enorm veel tijd ingestoken en dan zo worden afgebrand.
Het betoog wat we hadden voorbereid kwam niet uit de verf omdat we de gelegenheid niet kregen.
Inhoudelijk kende alleen Gemeentebelangen het rapport.Daar zaten zoveel feiten in die aantoonden dat de administratie een puinhoop was:"Bij toeval zijn de stukjes op de goede plek gevallen".
Kortom Jan en Be waren er nooit uitgekomen door de enorme chaos.Verkopen,betalen, beschrijven bij de notaris, grond terugnemen, ruilen en noem maar op alles liep door elkaar en werd zeker niet per jaar afgewikkeld.Dat hadden we gisteravond aan de Raad willen duidelijk maken.Maar dat mocht niet.
Excuses werden afgedwongen met als dreigement dat we niet meer serieus genomen zouden worden, geboycot zouden worden, kortom niet meer konden functioneren.
Kortom het was voor Gemeentebelangen een heel zware avond.
En voor de Hoogeveense politiek een avond om snel te vergeten.Er is door de politieke onwil van de andere partijen nogal wat schade aangericht aan het vertrouwen in de politiek.

Jammer maar zo is het.
Jan Steenbergen

error: Sorry..