Hoogeveen: ondernemers willen schoon, heel en veilig stadscentrum
Geplaatst door redactie op 27/10, 16:24 uur.
HOOGEVEEN – Hoogeveen is de eerste gemeente in Nederland waar alle ondernemers in het stadscentrum via een heffing (Bedrijven Investeringszone, ook wel BIZ genoemd) gaan bijdragen aan een `schoon, heel en veilig stadscentrum.’ Alle ondernemers in het centrum hebben hiervoor de afgelopend tijd hun stem uit kunnen brengen. Onder toeziend oog van de notaris zijn de stemmen geteld!
• 417 stemgerechtigden in het stadscentrum;
• 22 ongeldige stemmen;
• 249 geldige stemmen waarvan 198 (79,5 %) voor de invoering van de BIZ heeft gestemd;
• 20,5 % van de ondernemers (51 in totaal)  heeft ‘nee’ gestemd;
• en de voorstemmers vertegenwoordigen meer WOZ-waarde (90 miljoen euro) dan de tegenstemmers (20 miljoen euro).
,,Dit is een resultaat waar we heel erg trots op zijn. In het verleden liep het niet altijd helemaal vlekkeloos tussen de ondernemers onderling én met de gemeente. In de aanloop naar de vaststelling van de ontwikkelingsvisie voor het stadscentrum heeft iedereen het juiste gevoel te pakken gekregen. Met als resultaat: een Stichting Centrummanagement waarin alle ondernemers in het centrum samen werken,” zegt Ton Bargeman, wethouder Economische Zaken.
De BIZ maakt het mogelijk dat alle ondernemers gezamenlijk investeren in het centrum met als doel een beter renderend economisch stadscentrum. Alle ondernemers betalen dus mee, waarbij de bijdrage gekoppeld is aan de WOZ-waarde van hun pand. Van deze bijdrage wordt onder andere nieuwe feestverlichting aangeschaft en worden aansprekende evenementen georganiseerd.
Kees Raven, voorzitter van de Stichting Centrummanagement, is heel erg blij met dit resultaat. ,,Na een jaar hard werken om draagvlak te krijgen voor de stichting is het gelukt. Nu gaan we de mouwen opstropen om er samen wat moois van te maken zodat alle ondernemers trots kunnen zijn op hun stichting.”

error: Sorry..