Selecteer een pagina

Hoogeveen – Gemeentebelangen Hoogeveen e.o. gaat aanstaande donderdagavond vragen stellen over toegankelijkheid van de begraafplaats in Hollandscheveld.

De partij krijgt regelmatig klachten over de slechte toegankelijkheid van de graven door modder, regenwater en veel blad. Er gaan namelijk stemmen op van nabestaanden die het heft in eigen handen willen nemen, aldus Gemeentebelangen.

Uiteraard beseft Gemeentebelangen dat de weersomstandigheden in deze tijd van het jaar extra verzwarend werken maar men wil graag weten:

• Wat is de oorzaak van die slechte toestand?
  • Was dit te voorkomen geweest, door bv vooraf goede notie van de toestand daar waar te nemen en te bepalen?
  • Er worden nu maatregelen genomen, dat verlicht de pijn enigszins, maar het beeld hebben de nabestaanden voor ogen en dat is geen geruststellende gedachte.
  • Wat denkt het college te doen zodra de omstandigheden het toelaten hier verbetering aan te brengen?
  • Wat kunnen de nabestaanden of wat mogen de nabestaanden eventueel doen om te zorgen voor een beter aanzien en bereikbaarheid?
  • Dit uiteraard in goed overleg met het onderhoudsteam.