Ziekte proces bij burgemeester.

Hoogeveen – Het is niet duidelijk hoe het ziekteproces bij burgemeester Helmer Koetje zich verder zal ontwikkelen. Drie maanden geleden werd bij hem longkanker geconstateerd. Deze week hebben artsen met hem het verloop van zijn ziekte en de komende behandeling besproken. Vandaag heeft Helmer Koetje in een persoonlijk schrijven aan alle medewerkers en raadsleden van de gemeente Hoogeveen de huidige stand van zaken rond zijn ziekte toegelicht.
…Toekomst blijft onzeker…

In de maanden september en oktober onderging hij bestraling van een aantal tumoren en uitzaaiingen. De resultaten van de bestraling zijn vrij goed, hoewel niet afdoende. Na uitgebreid onderzoek is echter vast komen te staan dat voortzetting van de behandeling met chemotherapie te riskant is. Artsen ontraden daarom chemotherapie.

Tegen zijn eigen verwachting in heeft Helmer Koetje de afgelopen maanden ‘gewoon’ door kunnen werken. “De feiten zijn, dat het goed lukt om mijn programma te doen als burgemeester. Kortom, geen reden om mijn persoonlijke koers in relatie tot mijn functie te veranderen. Ik blijf graag doen wat gedaan moet worden, zolang het fysiek en mentaal op te brengen is. En als we dat samen blijven doen, sta ik ook sterker”, aldus burgemeester Koetje in de brief aan het gemeentepersoneel en de raad.

error: Sorry..